En of ze thuishoren in 1A: Union wint ruim in oefenpot tegen eersteklasser

23 maart 2021 20:03

Ondertussen zijn de festiviteiten in het Dudenpark achter de rug. Union kroonde zich tot kampioen en keert na 48 lange jaren terug naar eerste klasse. Dinsdag stond er een oefenwedstrijd tegen OHL op het programma, zo konden ze nog eens proeven van een tegenstander uit het hoogste niveau.

De kampioen uit 1B begon furieus aan de wedstrijd. Na nauwelijks vijf minuten zette Lynen de voorsprong op het bord, Siebe Schrijvers scoorde in de eerste helft nog de gelijkmaker voor de Leuvenaars.

Na rust toonden de jongens van Felice Mazzu hun klasse. Eerst liet Labeau de mogelijkheid vanop de stip niet onbenut. Twintig minuten voor tijd gooide Casper Nielsen de bal voor het doel, aan de tweede paal dook Soussi op en die zette de 1-3 eindstand op bord.

Beide ploegen kwamen vooral met het oog op extra wedstrijdritme in actie, maar de Brusselaars zullen zeker genoten hebben van hun overwinning. Een positief teken voor volgend seizoen?