Voorlaatste is hoogst haalbare voor Waasland-Beveren, grijpen ze hun kans tegen Kortrijk?

11 april 2021 12:45

Waasland-Beveren ontvangt zondagmiddag KV Kortrijk in een van de laatste kansen voor Beveren om de rode lantaarn - en rechtstreekse degradatie - door te geven aan Moeskroen.

Afgelopen week kreeg Beveren al een uitgelezen kans om de overwinning te pakken tegen STVV, maar het schoot zichzelf in de voet ein eindigde met 9 man. De 1-0 voorsprong na twee minuten eindigde in een 2-4 verlies na 90 minuten.

Nicky Hayen heeft niet alleen kopzorgen met de nakende degradatie die bijna onafwendbaar lijkt, maar ook zorgen achterin. Want Dries Wuytens en Vukotic zijn geschorst na hun rode kaart, Wiegel en Bastians zijn nog geblesseerd. Ook Leuko en Cijntje liggen nog in de lappenmand. Miguel Vieira wordt wel gerecupereerd door Hayen, net als Aboubakary Koita.

Als Moeskroen maandag tegen Antwerp beter doet dan Waasland-Beveren, is de rechtstreekse degradatie een feit voor Beveren.

Kv Kortrijk

Bij de bezoekers uit Kortrijk is de druk al even van de ketel. De Kerels kunnen nog voorlaatste eindigen maar dan moet Moeskroen winnen van Antwerp én Club Brugge. Bovendien moet Cercle op de laatste speeldag winnen van Oostende en mag Kortrijk geen punt meer pakken, vrij onwaarschijnlijk dat dat allemaal gebeurt.

De laatste  overwinning van Kortrijk dateert al van 21 februari toen het 0-2 werd tegen Anderlecht. Verder werd er verloren van Zulte Waregem, Antwerp, Eupen en Club Bruggge. Een wedstrijd tegen Beveren lijkt een uitgelezen kans om het seizoen toch nog in glans af te sluiten.

Elsner recupereert Michiel Jonckheere op het middenveld, Eric Ocansey valt geschorst af. Sainsbury, Stojanovic, Palaversa en D'Haene zijn geblesseerd.

Grijpt Waasland-Beveren zijn laatste kans om in 1A te blijven? Waag uw kans via BETFIRST en verdriedubbel uw inzet!

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.