CIJFER VAN DE WEEK: 7,4 - de waarde van een kampioen is veel groter dan die van een team dat degradeert

04 juni 2021 12:22

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week kijken we even naar de vijf grootste competities van Europa: Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

Hoe verhouden de teams zich daarin onderling? Het moge duidelijk zijn: de teams die het meeste waard zijn qua transferwaardes, doen het ook het beste.

7,4

Zo becijferde Tifosy dat de kampioen gemiddeld genomen een kern heeft van 7,4 keer de waarde van een gemiddeld team dat dit seizoen degradeerde uit een van de topcompetities.

Globaal genomen zie je ook dat de kampioen meer waard is dan de teams die Champions League spelen, zij op hun beurt meer dan zij die Europa League spelen en Conference League.

Een paar zaken vallen wel op in de cijfers: de titel van Lille afgewogen tegen de waarde van de kern van PSG bijvoorbeeld zorgt voor een kleine discrepantie.

Idem voor Engeland, waar een aantal 'kleinere' teams Europees voetbal spelen in de Europa League en grotere teams verwezen naar de Conference League.

Redactie

Ligue 1 \\ Champions League \\ Manchester City \\ Lille OSC
 
 
Reacties.