OFFICIEEL: Barcelona kondigt Depay aan: "Hart van een leeuw!"

19 juni 2021 18:51

Op het EK heeft Memphis Depay nog niet echt zijn duivels ontbonden. Die toptransfer naar Barcelona, dat is echter wel in kannen en kruiken.

UPDATE 18:52: Barcelona heeft de transfer officieel gemaakt. Depay tekende voor twee seizoenen. Barcelona kon hem gratis binnenhalen.

Dat is wat de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano beweert. Volgens hem zijn Barcelona en Memphis Depay helemaal rond en zal hij dus één van de nieuwkomers zijn het komende seizoen op Camp Nou. Depay blonk de voorbije seizoen uit in de Ligue 1 bij Lyon. Daar is hij eind deze maand einde contract.

Sinds 2017 voetbalt Depay voor Lyon en na een periode van vier jaar komt daar dus een einde aan. De officiële aankondiging bij Barcelona zou al voor dit weekend zijn. Voorwaarde is wel dat alle papierwerk tijdig afgehandeld kan worden, ook door de advocaten van de speler in kwestie.

De bekendmaking van zijn transfer kan Depay ook een boost geven op het EK. Depay trof donderdag tegen Oostenrijk raak van op de stip. Na een 6 op 6 is Nederland al zeker van een plaats in de achtste finales.

Kevin Vanbuggenhout

Ligue 1 \\ La Liga \\ Lyon \\ Barcelona
 
 
Reacties.