Grote kuis bij Tottenham: 'Toby Alderweireld moet plaatsmaken voor ex- STVV'er'

16 juli 2021 08:52

Tottenham Hotspur lijkt zich klaar te maken voor een drukke transferzomer. Maar liefst zes spelers, waaronder Rode Duivel Toby Alderweireld, moeten de club verlaten. Zo proberen ze ruimte te maken voor nieuwe spelers.

De Londense club heeft het moeilijk. Na een ellendig lange trainerszoektocht werd er uiteindelijk gekozen voor Nuno Espirito Santo. De Portugees heeft nu zijn spelersmateriaal geanalyseerd en lijkt tot een heftige conclusie te zijn gekomen.

Volgens The Athletic mogen maar liefst zes spelers de club verlaten. De namen op dat lijstje: Serge Aurier, Moussa Sissoko, Lucas Moura, Erik Lamela, Davinson Sánchez en … ook Toby Alderweireld. Deze boegbeelden moeten ruimte maken, en vooral veel geld opleveren, voor versterkingen. Onder meer ex-STVV’er Takehiro Tomiyasu (Bologna) zou voor een bedrag van 18 miljoen euro overkomen.

Toby Alderweireld moet dus zoeken naar een nieuwe uitdaging. De 32-jarige centrale verdediger streek in 2015 bij de club neer en speelde in totaal 236 wedstrijden voor Tottenham.

Seppe Frans

België
 
 
Reacties.