Club Brugge kan tijdens openingsweekend (nog) niet rekenen op draaischijf: middenvelder keert pas volgende week terug uit vakantie

16 juli 2021 06:30

​De voorbereiding van Club Brugge zit er zo goed als op, zaterdag staat er namelijk de Supercup tegen bekerwinnaar KRC Genk op het programma. Philippe Clement telt net als zijn collega heel wat afwezigen. Daarnaast zal hij ook in de eerste competitiematch van het nieuwe seizoen moeten puzzelen.

Hans Vanaken zal volgens Het Nieuwsblad nog niet beschikbaar zijn tijdens de seizoensopener van Club Brugge. De tweevoudige Gouden Schoen-winnaar wordt pas donderdag, samen met Eduard Sobol, op het oefencomplex verwacht. Daardoor komt de wedstrijd tegen KAS Eupen nog te vroeg.

De creatieve middenvelder kreeg na de uitschakeling van de Rode Duivels tegen Italië drie weken vakantie. Hij verzamelde amper één minuut op het EK, maar vorig seizoen kende Vanaken een lang jaar. Toen kwam hij maar liefst 45 keer in actie voor de landskampioen.

Voor de rest keren ook Simon Mignolet en Ruud Vormer volgende week terug in de selectie. De aanvoerder zit momenteel in quarantaine, terwijl Mignolet nog verder zal moeten revalideren van een knieblessure die hij tijdens het EK opliep.

Seppe Frans

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.