Straf gerucht: Nederlands elftal informeerde naar de diensten van Italiaans succestrainer

21 juli 2021 08:08

Het EK eindigde ook voor onze noorderburen op een drama. Na de teleurstelling tegen Tsjechië zat het toernooi er voor Nederland alweer op. Dat betekende ook het einde voor bondscoach Frank De Boer. De Nederlandse voetbalbond informeerde alvast naar een prestigieuze naam.

Want volgens Italiaans journalist Maurizio Pistocchi heeft de KNVB gepolst naar de diensten van Antonio Conte. De 51-jarige trainer ging echter niet op het aanbod in en wacht geduldig op een andere club.

Dat had een zéér straffe zet geweest. De succestrainer behaalde vorig seizoen, onder impuls van een sterke Romelu Lukaku, met Inter Milaan voor het eerst sinds 2010 de Scudetto. Eerder mocht hij deze trofee al eens driemaal in de lucht steken met Juventus, ook bij Chelsea mocht hij het kampioenschap vieren.

De Nederlandse voetbalbond moest dus verder zoeken naar andere kandidaten, en is ondertussen zo goed als rond met Louis Van Gaal. Hij zou het roer (opnieuw) overnemen en wordt naar alle waarschijnlijkheid ook snel voorgesteld als nieuwe bondscoach van Ons Oranje.

Seppe Frans

Serie A \\ Inter Milaan \\ Nederland
 
 
Reacties.