OHL gaat op zoek naar bevestiging en Dury bij Essevee naar een slotstuk met een positieve noot

24 juli 2021 10:00

Het is het seizoen van de bevestiging voor Marc Brys en OHL. Voor Francky Dury is dit 'The Last Dance' bij Zulte Waregem. Welke van beide coaches gaat het best van start? De winnende ploeg kan alvast heel even pronken met de leidersplaats, voor wat die waard is natuurlijk.

Na de promotie naar 1A had OHL onvoldoende tijd om richting de competitiestart de best mogelijke ploeg samen te stellen. Op het moment dat de bal voor het eerst rolde, moest er op transfergebied nog heel wat gebeuren. Eenzelfde scenario dit seizoen. Brys geeft zelf aan dat het huiswerk nog niet af is.

Tegelijkertijd is OHL wel een ambitieuze ploeg en we herinneren ons ook dat de Leuvenaars vorig seizoen lang in de top zes kampeerden. Ze eindigden dan wel pas elfde, maar die positie geeft de goede indruk die de Leuvenaars wel degelijk nalieten niet helemaal weer.

Voor Zulte Waregem was 2020-2021 een rollercoaster: het was degradatiekandidaat, deed na een opmars mee voor play-off 1 én 2, om finaal naast de play-offs te pakken. Wat heeft Dury nog in petto na 20 jaar Zulte Waregem?

Essevee groeide in oefencampagne

In de oefencampagne verloor Essevee van 2 reeksgenoten maar  op het einde zag het er al beter uit: het klopte Charleroi en Deinze en speelde gelijk tegen Utrecht, dat heel wat Belgische ploegen ervan langs gaf.

OHL kan in de eerste competitiespeeldag rekenen op het gouden duo van vorig seizoen: Xavier Mercier en Thomas Henry. Voor Henry is er nog altijd heel wat belangstelling, maar voorlopig kan de spits Leuven nog altijd een dienst bewijzen. Dewaest komt bij de thuisploeg in aanmerking voor zijn debuut. Dury moest onder de lat een moeilijke knoop doorhakken: Bostyn en niet Bossut gaat in doel staan. 

Kan jij de uitslag voorspellen van OHL - Zulte Waregem? Waag nu je kans bij BETFIRST! Een zege van OHL levert u 2,2x uw inzet op, met een overwinning van Zulte Waregem kan u 3,2x uw inzet terugverdienen! Een gelijkspel levert zelfs 3,8x uw inzet op!

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ OH Leuven
 
 
Reacties.