RC Lens reageert na incidenten in derby tegen Lille: "Helemaal anders dan Nice-Marseille"


Foto: © photonews 19 september 2021 10:02

De derby tussen RC Lens en Lille werd verstoord door rellen tijdens de rust. Twee mensen werden opgepakt.

RC Lens zit aardig verveeld met het voorval. Er vielen zes gewonden en twee mensen werden opgepakt toen supporters tijdens de pauze het veld bestormden. De beelden kan je hier bekijken.

"Elke vorm van geweld wordt door RC Lens afgekeurd. Dit is schadelijk voor het beeld van onze regio. Een onderzoek is aan de gang. De club zal zowel bij de profliga als bij het gerecht een klacht indienen, en ik heb begrepen dat ook de tegenstander dat zal doen", zei Arnaud Pouille, directeur van Lens, na de feiten.

Ondanks de spanningen werd de tweede helft toch aangevangen, ook al wilde Lille dat eigenlijk niet. Lens won de match met 1-0.

Volgens Pouille is de situatie niet te vergelijken met het duel tussen Nice en Marseille dat met stevige incidenten af te rekenen kreeg. Dat kan je hier bekijken.

"De omstandigheden waren toen helemaal anders. Niemand van de spelers op het veld werd geraakt want alles gebeurde tijdens de rust. Ja, er zal zeker een oproeping voor de disciplinaire commissie volgen maar we zullen dan onze uitleg geven."

Bjorn Vandenabeele

Ligue 1 \\ RC Lens \\ Lille OSC
 
 
 
Reacties.