Waarom doelpunt van Mbappé niet afgevlagd werd: "Slaat helemaal nergens op"

11 oktober 2021 09:30

In de slotfase besliste Kylian Mbappé de finale van de Nations League tussen Frankrijk en Spanje. De steraanvaller van PSG werd niet afgevlagd nadat hij zich op het moment dat de pass vertrok duidelijk achter de laatste Spaanse verdediger bevond.

En toch was het geen blunder van de arbitrage. De VAR beoordeelde dat er een nieuwe spelsituatie ontstond door de tussenkomt van Eric Garcia. Hierdoor werd het buitenspel van Mbappé, op het moment van de pass van Hernandez, opgeheven."Wat moet ik dan doen? Opzijstappen en Mbappé gewoon laten lopen? Hopelijk wordt deze regel nog aangepast, wat het doet pijn om op deze manier te moeten verliezen", reageerde een aangeslagen Garcia.

Ook Sergio Busquets, de ervaren aanvoerder van La Roja, toonde weinig begrip na afloop. "Dit slaat gewoon helemaal nergens op."

De nieuwe buitenspelregel deed de voorbije maanden al vaker stof opwaaien, net omdat het heel onnatuurlijk aanvoelt. Zo zullen de fans van Zulte Waregem zich ongetwijfeld deze fase in de wedstrijd tegen Club Brugge nog goed herinneren.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ PSG
 
 
Reacties.