Jean-Marie Dedecker moet lachen met Kevin De Bruyne en Martinez: "Calimero's!"


Foto: © photonews 12 oktober 2021 06:38

Kevin De Bruyne was scherp na de Nations League, maar volgens Jean-Marie Dedecker zijn z'n uitspraken precies het grote probleem.

Kevin De Bruyne liet na de Nations League weten dat ons land niet over genoeg toppers beschikt en liever de rol van underdog speelt.

Volgens judolegende Jean-Marie Dedecker typisch Belgisch. “We voelen ons altijd een beetje calimero”, zegt Dedecker bij Sporza. “Zelfs Kevin De Bruyne, een absolute wereldtopper, laat zich verleiden tot zulke uitspraken. Daar begint net het probleem. Je moet eens met een Amerikaan aan de start van een sportwedstrijd staan…”

Volgens Dedecker ontbreekt het ons aan chauvinisme. “We moeten onze sporters opvoeden als winnaars. Het hangt vaak van kleine details af, maar je moet leren om door het vuur te gaan om het allerhoogste te bereiken.”

En dan gaat het meteen ook richting Roberto Martinez. “Alles begint bij de coach. Als die zelf voor calimero speelt... Een trainer moet die assertiviteit aanleren, een echt team creëren. Ik heb de indruk dat Martinez vaak voor de zachte weg kiest. Hij schermt bijvoorbeeld graag met de statistiek van de eerste plek op de FIFA-ranking, maar dat telt allemaal niet.”

Bjorn Vandenabeele

België
 
 
 
Reacties.