Noa Lang oogst lof in Nederland: "Doet me aan Robin Van Persie denken" & "Waanzinnig om naar te kijken"

12 oktober 2021 11:50

Zoals verwacht was Gibraltar meer dan een maatje te klein voor Nederland. Oranje haalde het met 6-0. Linksbuiten Noa Lang mocht voor het eerst in de basis starten bij de nationale ploeg. Hij bedankte met enkele snedige acties en een assist.

In de eerste helft scoorde de aanvaller van Club Brugge zowaar met het hoofd. Het feestje ging echter niet door voor voorafgaand buitenspel. Lang speelde complexloos en leverde een sterke prestatie af. Na 79 minuten werd hij onder luid applaus naar de kant gehaald in De Kuip. 

Na afloop liet analist Pierre van Hooijdonk (46 caps) zich op de NOS lovend uit over de lefgozer van Club Brugge. "De kwaliteit straalt er gewoon af bij hem. Hij doet me denken aan Robin Van Persie. Die eiste bij zijn eerste wedstrijden bij Feyenoord ook meteen alle ballen op."

Ook Rafael van der Vaart, doorgaans erg kritisch, was onder de indruk van Noa Lang. "Met zijn acties creëerde hij openingen, net wat je nodig hebt tegen dit soort tegenstanders. Hij is zo'n beetje de spelmaker vanaf de linkerkant, waanzinnig om naar te kijken."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Nederland \\ Gibraltar
 
 
 
Reacties.