AA Gent had één man moeten halen volgens Wim De Coninck: "Zet hem bij Gent en ze staan aan de leiding"

03 november 2021 17:53

AA Gent speelt soms van het beste voetbal dat er in België te bewonderen is en toch staan ze pas tiende. Voor analist Wim De Coninck is dat vooral te wijten aan het gebrek aan slagkracht.

"Tegen Union hadden ze de match altijd gewonnen als ze iemand in de gelederen hadden die een goal kan maken. Vorig jaar was er nog Jaremtsjoek om dat af en toe te doen. Depoitre speelt een sterk seizoen, maar scoort niet. Dat is zijn sterkte ook nooit echt geweest", zegt De Coninck in de podcast De Tribune.

"Ook de combinatie met Tissoudali is goed. Gent creëert daardoor veel kansen, maar dat resulteert niet in goals. En Gianni Bruno maakte vorig jaar 20 goals voor Zulte Waregem, maar is al een hele tijd geblesseerd nu."

Bij Antwerp is het net omgekeerd. Ze spelen geen goed voetbal, maar ze kunnen veelal rekenen op de goals van Michael Frey. "Zet de Zwitserse spits en zijn 13 competitiegoals van dit seizoen bij AA Gent, dan staat Gent aan de leiding", denkt De Coninck. "Bij Gent hebben ze er niet aan gedacht om Frey weg te plukken. Daarvoor verdient het Antwerp-bestuur een pluim." 

Johan Walckiers

KAA Gent \\ Partizan Belgrado
 
 
 
Reacties.