Corona-ellende bij Duitsland: Bayern-verdediger positief, wat met zijn ploegmaats?

10 november 2021 08:30

Corona houdt de Mannschaft in haar greep. Niklas Süle, de centrale verdediger van Bayern München, legde bij aankomt in het trainingskamp van de nationale ploeg een positieve test af. Bondscoach Hansi Flick moet mogelijk nog heel wat meer internationals missen.

Naast Süle zelf werden ook hoogrisicontacten Jamal Musiala, Serge Gnabry, Karim Adeyemi en Joshua Kimmich in quarantaine geplaatst. Daarnaast wordt er ook voorzichtig omgesprongen met Manuel Neuer, Leon Goretzka, Leroy Sané en Thomas Müller. Het viertal nam hetzelfde vliegtuig dan Süle, maar legden geen positieve test af. De Duitsers nemen echter geen risico en schermt de vier Bayern-spelers voorlopig af van de rest van de groep.

Het doet de kritiek op niet-vaccinatie van Joshua Kimmich alleen maar toenemen. De speler van Bayern München kwam er openlijk voor uit dat hij zich niet wilde laten vaccineren omdat hij zich zorgen maakte om de effecten op lange termijn. Sindsdien wordt Kimmich door velen in Duitsland beschouwd als een publieke vijand.

Puur sportief heeft de Mannschaft weinig te vrezen. Duitsland is al zeker van groepswinst en een WK-ticket voor Qatar. Donderdag kruisen ze de degens met Liechtenstein, zondag wacht Armenië.

Dennis Rosiers

Bundesliga \\ Bayern München
 
 
Reacties.