Pro League heeft akkoord voor vijf seizoenen: Decathlon-bal wordt de nieuwe officiële wedstrijdbal


Foto: © Photonews 23 november 2021 15:27

Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, wordt met ingang van het seizoen 2023-2024 de officiële balpartner van de Pro League. Decathlon en de Pro League sluiten een overeenkomst voor 5 seizoenen voor zowel Jupiler Pro League, 1B Pro League, Croky Cup en de Supercup.

Deze competities zullen vanaf dan gespeeld worden met de Kipsta F950, een wedstrijdbal met het FIFA Quality Pro Label. Daarnaast wordt Decathlon ook structurele partner van de Football & Community activiteiten van de Pro League.

De Pro League en Decathlon zaten de voorbije maanden samen om een structureel vervolg te breien aan de samenwerking voor de Supercup 2021. Deze gesprekken monden nu uit in een meerjarige deal voor het Belgische profvoetbal, dat vanaf het seizoen 2023-2024 aan de slag gaat met de Kipsta F950 wedstrijdbal voor al haar competities. Dit betekent dat - voor de eerste keer ooit - alle reeksen van de Pro League, van jong tot oud, met dezelfde wedstrijdbal zullen spelen.

“Na de Supercup, een geslaagde test voor zowel de Pro League als Kipsta, zijn we blijven praten. Vrij snel bleek dat we elkaar vonden in een gemeenschappelijke visie. Daarnaast werden intensieve tests met de wedstrijdbal uitgevoerd door verschillende Pro League teams, met positieve feedback. Decathlon wil kwalitatief sportmateriaal naar een breed publiek brengen en ziet in de Pro League en haar clubs ideale ambassadeurs."

"Wij zijn trots dat we samen met de Franse Ligue 1 die rol op ons mogen nemen. De Pro League zal mee de spotlights op Kipsta kunnen richten en zo topmateriaal voor een breed publiek helpen toegankelijk maken. Met als doel meer mensen aan het bewegen en het voetballen te krijgen. De komende jaren zullen we samen inzetten op zowel innovatie als maatschappelijke projecten. Onze samenwerking wordt een breed en sterk partnerschap”, aldus de Pro League.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.