Minister van Financiën trekt fiscale korting voor profclubs op, maar die reageren vol verbazing en ontevreden: "Cijfers kloppen niet"


Foto: © photonews 24 november 2021 06:21

De Belgische profclubs kunnen opgelucht ademhalen. Enfin, zo leek het toch na een voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Hij trok de fiscale korting per club op van vier naar twaalf miljoen euro. Maar ...

De taxshift in het voetbal gaat dan toch niet met de meest grove borstel door het speelveld. Na overleg met de sector heeft Vincent Van Peteghem (CD&V) beslist om alsnog bij te sturen.

Het Laatste Nieuws weet dat de fiscale korting wordt opgetrokken. Geen vier miljoen euro, maar twaalf miljoen euro. Al is er een belangrijke voorwaarde. Dat geld kan enkel worden gebruikt voor infrastructuur en jeugdopleiding. 

Minstens 27 miljoen euro

Volgens Van Peteghem is het een stap in de goede richting waar de clubs beter van worden, maar die zijn nog steeds verbaasd en niet akkoord. "Het budget voor jeugdvoetbal bij onze topclubs behelst ook de studiebegeleiders van de spelers, de sociale begeleiding, de chauffeurs van de busjes... Daar mag de korting allemaal niet meer voor aangewend worden."

"Wij hebben de herziene tekst van de minister kunnen inkijken, en de maatregelen gaan wél verder dan de afgesproken 13 miljoen euro. Een minimalistische berekening van mij, gebaseerd op neutrale cijfers uit jaarrekeningen en individuele rekeningen, komt uit op een impact van minstens 27 miljoen. En die som gaat volgens mij nog hoger oplopen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ OH Leuven \\ Beerschot \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.