Verklaringen van Veljkovic bekrachtigd: deal tussen spijtoptant en federaal parket goedgekeurd


Foto: © photonews 25 november 2021 11:58

Dejan Veljkovic heeft zich aan de afspraak gehouden. De deal tussen de spijtoptant en het parket is goedgekeurd. Dat betekent dat Veljkovic voldoende informatie heeft aangeleverd in operatie Propere Handen en dat zijn verklaringen nu juridische waarde krijgen.

Een goede zaak voor het strafonderzoek in operatie Propere Handen. Het federaal parket had een overeenkomst met Veljkovic: als spijtoptant zou de voormalige makelaar het gerecht alles vertellen wat hij wist. Die overeenkomst moest echter nog bekrachtigd worden door de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

Veljkovic' advocaat Luyckx had vooraf al verkondigd dat de kans enorm groot was dat dit zou gebeuren. Donderdagochtend heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling inderdaad de goedkeuring gegeven, zo heeft Het Nieuwsblad vernomen.

Eindvordering

Het federaal parket kan nu een volgende stap nemen en de eindvordering aan het strafdossier toevoegen. Dat moet er in resulteren dat we binnenkort weten welke personen het federaal parket juist vervolgd wil zien. 

Redactie

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.