🎥 En de Oscar gaat naar...: Noorse doelman smeert ploegmaat rode kaart aan

29 november 2021 15:55

Schwalbes zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse voetbal. Maar wat afgelopen weekend in de Noorse competitie gebeurde, tart elke verbeelding.

Viking, het nummer drie in Noorwegen, keek op bezoek bij Kristiansund tegen een 2-1-achterstand aan. Met treffers in minuut 88 en 90 keerde Viking de scheve situatie helemaal om.

Eind goed, al goed zou je denken. Toch liep de partij alsnog op een sisser af. Doelman Patrik Gunnarsson kreeg het in blessuretijd aan de stok met David Brekalo, een ploegmaat. De discussie laaide zo hoog op dat Brekalo zijn doelman tot twee keer toe op een por trakteerde. De doelman viel theatraal neer en greep naar het gelaat. Gevolg: Brekalo werd met een rode kaart naar de kant gestuurd. Gelukkig voor de twee kemphanen kwam de zege niet in het gedrang. 

Na de wedstrijd leken de plooien tussen Gunnarsson en Brekalo glad gestreken. Viking deelde via social media waarin de twee ploegmaats zij aan zij poseren met een snoepreep 'Smil', wat zoveel wil zeggen als glimlach. Of de trainer met deze scène kon lachen, durven we te betwijfelen.

Dennis Rosiers

Viking FK
 
 
Reacties.