Rechter veroordeelt eerste Genk-fan die minderjarige Standard-supporter aanviel, zes anderen volgen nog

09 december 2021 09:57

Een twintiger uit Maaseik is veroordeeld tot een stadionverbod van drie jaar en een werkstraf van 75 uur omdat hij op 12 september tijdens de wedstrijd KRC Genk-Union Sint-Gillis een 17-jarige Standard-supporter aanviel, weet HLN.

De minderjarige jongen kreeg klappen van zeven Genk-supporters die hadden gemerkt dat hij Standard-fan was. Ze namen hem mee naar de catacomben, waar hij werd afgetuigd. “Die jongen stond daar gewoon te kijken en had geen kleuren van Standard aan”, aldus de aanklager.

“Ze besloten de jongen te interpelleren en namen hem mee naar de catacomben van het stadion, buiten het zicht van de camera’s. Daar namen ze zijn iPhone 12 af en ontgrendelden het toestel. Toen ze zagen dat de jongen een Standard-fan was, gaven ze hem klappen en namen ze zijn gsm af. Ik kan er niet bij dat jullie als een soort guerrillabeweging minderjarige mensen meenemen buiten het zicht van de camera’s om hem mores te leren.”

De leider van de groep riskeert een stadionverbod van vijf jaar en een werkstraf van 120 uur, gevorderd door de aanklager. De vijf anderen riskeren een stadionverbod van drie jaar en een werkstraf van 75 uur.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Standard \\ Union SG
 
 
Reacties.