Econoom ziet dat Standard de weg van Anderlecht op moet: "Als Standard niet oplet, is het de eerste grote club die failliet gaat"

22 december 2021 15:28

Standard beleeft zowel sportief als extrasportief moeilijke tijden. De club heeft geen financiële slagkracht meer. Meer nog, de cijfers kleuren weer rood. Econoom Trudo De Jonghe ziet het niet al te rooskleurig in.

“Ik vermoed dat Standard door de recente verkoop van Siquet de liquide middelen heeft willen aanvullen, zodat men ook in de komende maanden de lonen kan blijven betalen”, aldus Dejonghe bij HLN. “Maar op termijn denk ik dat Standard de weg van Anderlecht op moet: een nieuwe, rijke eigenaar vinden die een kapitaalsverhoging wil doorvoeren."

Maar daar stopt het niet. Er moet structureel iets veranderen. "Vervolgens dient er dus een moderne structuur te worden geïnstalleerd. En als dat niet gebeurt… Tja, in het verleden zijn er al heel wat kleinere clubs in ons land failliet gegaan. Als Standard niet oplet, zou het zomaar de eerste grote kunnen zijn die valt.”

Johan Walckiers

Beker van België \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.