"Venanzi moet zich omringen met mensen die iets van voetbal kennen en die iets met de club hebben"

22 december 2021 17:37

Jelle Van Damme was vijf jaar kapitein bij Standard en maakte er de goede tijden nog mee. Sindsdien gaat het echter elk jaar bergaf en nu heeft de club ook nog eens een verlies van 20 miljoen euro geboekt. Ook hij ziet dat Bruno Venanzi het niet alleen kan.

Venanzi zou volgens de laatste berichten openstaan voor een verkoop. "Er zal sowieso iets moeten gebeuren, maar ik weet niet in welke mate de voorzitter zijn verantwoordelijkheid zal nemen", zegt Van Damme bij VRT. "De supporters hebben de jongste weken meer en meer druk gezet. Ik heb dat zelf ook meegemaakt met Roland Duchâtelet. Dat waren onaangename situaties. Hij zei toen ook dat het stopte, dat het ongezond en gevaarlijk werd."

De ex-verdediger ziet het zonder vers bloed (en geld) niet goedkomen. "Er moet iemand komen: iemand die nieuw is of iemand die de voorzitter kan helpen, financieel en sportief. Venanzi moet zich laten omringen door mensen die iets met deze club hebben, die iets van voetbal afweten en die begrijpen welke spelers deze club nodig heeft."

Johan Walckiers

Beker van België \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.