Club Brugge moet ook op tweede front actief blijven en is grote favoriet in kwartfinale, of staat een ander OHL op?

23 december 2021 11:00

Ook de beker is belangrijk voor Club Brugge, want het moet toch nog op een tweede front actief zijn na de jaarwisseling, naast de competitie. Europees is het uitgeschakeld en dus laadt blauw-zwart zich ook voor een kwartfinale in de beker volop op. Tegenstander OHL wil dan weer verrassen.

Club Brugge zal waarschijnlijk met zijn zo goed als sterkst mogelijke basiself aan de aftrap komen, met misschien hier en daar een wijziging. Dat heft dan vooral met de eigen ambities te maken, niet zozeer met de tegenstander. Al zal de landskampioen er zich wel van bewust zijn dat het in de competitie op eigen veld niet verder raakte dan 1-1 tegen OHL. Daar staat tegenover dat Club ruim een week geleden nog met 1-4 ging winnen in Leuven.

Dat zijn wel zéér duidelijke cijfers, die doen vermoeden dat OHL ook in Brugge de troepen van Philippe Clement weinig in de weg kan leggen. Al kende OHL in het begin van de partij die uitdraaide op een ruime nederlaag wel een goede periode. Buitenshuis wist het ook al wel eens vaker een team te bedwingen. Het zal deze keer wel minstens 90 minuten op de top van zijn kunnen moeten presteren om een kans te maken. 

De blessurelast valt bij beide ploegen behoorlijk mee. Club Brugge moet het doen zonder Providence, OHL mist verdedigers Patris en Dewaest.

Een zege van Club na 90 minuten levert u 1,27x uw inzet op bij BETFIRST, bij een ander resultaat kan u 6x of zelfs 9x uw inzet verdienen! Uiteraard kan u ook voorspellen wie van de twee teams zich weet te plaatsen voor de halve finales, of er dan nog verlengingen of penalty's aan te pas komen of niet!

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ Club Brugge \\ OH Leuven
 
 
Reacties.