Nu Eriksen weer op voetbalveld staat: Keert Deense middenvelder terug naar Amsterdam?

02 januari 2022 20:55

Op het einde van 2021 kregen we beelden te zien van Christian Eriksen die opnieuw op het voetbalveld staat. Nadat de Deense middenvelder ineen stuikte op het EK afgelopen zomer, onderhoudt hij zijn conditie bij de Zwitserse derdeklasser FC Chiasso.

Nadat er bij Eriksen een hartafwijking werd vastgesteld werd al snel duidelijk dat hij niet bij Inter Milaan kon blijven. Een half jaar na de hartstilstand staat de Deen terug op het voetbalveld, zij het als vrije speler.

Nu hij zich opnieuw voetballer mag noemen, gonst het van de geruchten over de toekomst van de Deense spelverdeler. Verschillende bronnen melden dat Ajax de situatie van Eriksen op de voet volgt. Met Daley Blind speelt er bij de Amsterdammers een speler met een defibrillator.

Eriksen speelde van 2010 tot 2013 bij Ajax en trok van daar naar Tottenham. Volgend jaar wordt de Deen 30 jaar en volgens veel Ajacieden kan Eriksen perfect plaatsnemen op het middenveld aangezien toptalent Ryan Gravenberch zijn contract tot medio 2023 niet lijkt te gaan verlengen.

Ook in Londen is Eriksen nog populair. Volgens zijn makelaar kan de Deen nog steeds rekenen op heel wat steunbetuigingen een aanvragen voor interviews vanuit het Spurs-kamp.

Jelle Heyman

Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Tottenham
 
 
Reacties.