Martinez laat onverwachte naam dromen: "Dat is een speler die mag hopen op een selectie"

04 januari 2022 22:22

Roberto Martinez werkt momenteel met de Rode Duivels toe naar het WK in Qatar. Tijdens het volgende interlandluik wil de bondscoach zelfs enkele zaken uitproberen. Zo is er een spits die plots mag hopen op een selectie.

Roberto Martinez kondigde al aan dat het volgende interlandluik er eentje zal zijn zonder de gekende namen. “De internationals met meer dan vijftig caps op de teller zullen er zeker niet bij zijn. Ik wil enkele jongeren de kans geven om te proeven van de A-ploeg.”

“Loïs Openda is een speler die mag hopen op een selectie”, verrast Martinez in La Capitale. “We volgen zijn prestaties bij Vitesse op de voet en ook bij de beloften van de België doet hij het goed. Bovendien maakte hij het voorbije jaar heel veel vooruitgang.”

Loïs Openda maakte het voorbije jaar heel veel vooruitgang - Roberto Martinez

Het is echter niet gemakkelijk om tot de eindselectie te geraken. Dat beseft Martinez heel goed. “Met Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Christian Benteke en Divock Origi zijn de plaatsen in de aanval duur. Bovendien moeten de beloften zich plaatsen voor het EK. Daarom bleef een speler als Openda de voorbije tijd bij de beloftenkern.”
 

Manuel Gonzalez

Nederlandse Eredivisie \\ Vitesse \\ België
 
 
Reacties.