UEFA zet drie jonge Belgen in lijst van "talenten die 2022 stormenderhand zullen innemen"

11 januari 2022 15:17

De UEFA heeft de lijst met talenten bekendgemaakt van wie ze verwachten dat ze in 2022 helemaal zullen doorbreken. Analisten, correspondenten en journalisten werkte er aan mee. En er staan ook drie Belgen tussen dit jaar.

Ze hebben er wel een goed zicht op. Vorig jaar deze tijd voorspelden ze dat Jude Bellingham, Charles De Ketelaere, Ryan Gravenberch, Jamal Musiala, Florian Wirtz en Pedri zouden doorbreken in 2021. Dit jaar zetten ze Nicolas Raskin, Loïs Openda en Anouar Ait El Hadj in de lijst. 

Anouar Ait El Hadj (BEL, 19 – Anderlecht)

"De veelzijdige Belgische jeugdinternational heeft de mogelijkheid om verschillende rollen op het middenveld in te vullen en kan de bal bijhouden en verdelen."

Nicolas Raskin (BEL, 20 – Standard)

"Een jonge speler die al bij Standard, Gent en Anderlecht zat. Raskin keerde terug naar zijn oude club en dat is de catalisator geweest voor de box-to-box-middenvelder om progressie te maken en een basisplaats af te dwingen."

Loïs Openda (BEL, 21 – Vitesse, on loan from Club Brugge)

"Een aanvaller met indrukwekkende scorecijfers voor de Belgische jeugdteams in de laatste jaren. Zijn snelheid en zijn directe stijl maakten hem de topscorer van Vitesse vorig seizoen. Ook dit seizoen staat hij daar."

Dit is de volledige lijst...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Vitesse \\ Standard
 
 
Reacties.