Fans geven stadions score: Koning Boudewijnstadion bij slechtste vier, ook Jan Breydel in top tien


Foto: © photonews 19 januari 2022 12:24

De consumentenwebsite 'Money' heeft een onderzoek gedaan naar de Europese stadions. En daar kwam het Koning Boudewijnstadion heel slecht uit. Ook Jan Breydel staat in de top tien van slechtste stadions.

Het Koning Boudewijnstadion is het vierde slechtste stadion van Europa. Althans, dat blijkt uit een onderzoek van de Britse consumentenwebsite ‘Money’. ‘Money’ vergeleek voor het onderzoek reviews van 140 voetbalstadions op drie verschillende platformen: Tripadvisor, Google en Football Ground Map.

Het Stadio Carlo Castellani van Empoli kwam daar als slechtste leerling uit de bus. Maar het Koning Boudewijnstadion staat op een gedeelde tweede plaats, samen met de voetbaltempels van Celta de Vigo en Dinamo Zagreb. Allen hebben een score van 3,37 op 5. 

Jan Breydel staat dan weer op de achtste plaats. De thuishaven van Club Brugge krijgt een score van 3,5. Club wil al heel lang een nieuw stadion bouwen en dat is geen overbodige luxe zo blijkt. Het Westfalen Stadion van Borussia Dortmund kreeg trouwens de beste score, gevolgd door de nationale arena van Roemenië en Camp Nou.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.