Het geduld van FC Barcelona met Ousmane Dembélé is op: "Hij moet onmiddellijk vertrekken"


Foto: © photonews 20 januari 2022 12:24

FC Barcelona wil dat Ousmane Dembélé zo snel mogelijk een transfer maakt. Hij heeft een contract dat deze zomer afloopt en wil niet verlengen.

De 24-jarige Fransman wil maar geen krabbel zetten onder een nieuwe overeenkomst. "Het lijkt ons duidelijk dat de speler niet verder wil in Barcelona en dus niet langer bij het project wil betrokken zijn. In die omstandigheden hebben we hem en zijn agenten dus gezegd dat hij onmiddellijk moet vertrekken", verklaarde de sportief directeur van Barça, Mateu Alemany, donderdag aan de Catalaanse media.

"We zijn de gesprekken gestart in juli. Gedurende zes, zeven maanden hebben we overlegd. Barça heeft meerdere voorstellen gedaan opdat de speler bij ons zou kunnen verder doen. Die aanbiedingen zijn systematisch geweigerd door zijn agenten. We hopen hem voor 31 januari te transfereren, voor het sluiten van de wintermercato."

Ousmane Dembélé werd in de zomer van 2017 door Barcelona weggehaald bij Borussia Dortmund voor zo'n 135 miljoen euro, op dat moment de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Hij werd binnengehaald als opvolger voor Neymar, maar kon de verwachtingen nooit inlossen.

Bjorn Vandenabeele

Athletic de Bilbao \\ Barcelona
 
 
Reacties.