Tom Saintfiet eist respect voor Gambia van de organisatie van de Africa Cup of Nations


Foto: © Photonews 24 januari 2022 06:59

Tom Saintfiet, bondscoach van Gambia, laat zich uit over de slechte accomodaties waar zijn ploeg in moet verblijven tijdens de Africa Cup of Nations.

“Het is duidelijk dat de organisatie geen enkel respect heeft voor ons”, vertelde de Saintfiet tegenover Het Nieuwsblad. “Ik moet een beetje diplomatisch zijn, want tenslotte zijn we hier graag en zijn we blij dat we het al zover geschopt hebben bij onze eerste deelname aan het Afrikaanse landenkampioenschap. Maar het hotel waar ze ons in ondergebracht hebben, is een echte schande. Zes spelers liggen op één kamer en moeten toilet en douche delen. Drie stafleden hebben een eigen kamer, de anderen moeten een tweepersoonsbed delen. En dat in tijden van COVID. Ik werk al veertien jaar in Afrika, maar zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt.”

Gambia is zeker niet de grote kanshebber om de eindwinst, maar Saintfiet vindt dat zijn ploeg met evenveel respect moet behandeld worden als de 'grotere landen. “We zijn maar een klein land, maar we zijn ook profs en willen respect. Ook in onze kern zitten bekende spelers die in Europa voetballen, maar ze worden door de organisatie niet gerespecteerd en dat is jammer. Landen als Senegal, Nigeria of Kameroen hebben misschien meer kans om Afrikaans kampioen te worden dan Gambia. Maar dat moet op het veld uitgevochten worden, niet in het hotel.”

Gambia neemt het maandagavond op tegen Guinee in de 8ste finales van de Africa Cup of Nations. 

Bart De Vré

Gambia \\ Guinee
 
 
Reacties.