Het Benfica van Jan Vertonghen is betrokken in een grootschalig onderzoek naar matchfixing

14 februari 2022 21:58

Benfica hangt mogelijk een zware straf boven het hoofd. De Portugese scheidsrechter Bruno Paixão heeft door de jaren heen vermoedelijk 1,9 miljoen euro ontvangen van de topclub, om zo wedstrijden in het voordeel van Benfica te fluiten. 

Dit grote matchfixing schandaal is aan het licht gekomen na grootschalig onderzoek van CMTV. Op dit moment worden alle onderzoeken met betrekking tot Benfica samengevoegd tot één proces, weet het Portugese Record. Paixão wordt in verband gebracht met bedrijven die samenwerken met Benfica. De arbiter zou bijna twee miljoen euro gekregen hebben van de club voor zijn bewezen diensten.

Als wordt bewezen dat Benfica bewust fraude heeft gepleegd, moet de club vrezen voor een zware straf. Volgens het medium is de kans dan aannemelijk dat ze teruggezet worden naar het tweede niveau van Portugal. Op dit moment worden er twee CEO's van Benfica verantwoordelijk gehouden wegens vermeend samenwerken met Paixão.

Benfica is de club van landgenoot en Rode Duivel, Jan Vertonghen. Hij maakte de overstap naar de Portugese grootmacht in de zomer van 2020 en speelde tot op heden 74 wedstrijden voor Benfica waarin hij éénmaal tot scoren kwam. 

Bart De Vré

SL Benfica
 
 
Reacties.