Red Flames na moeilijk halfuur vlot naar driepunter in Albanië

07 april 2022 20:25

De Belgian Red Flames konden zich op bezoek bij Albanië geen puntenverlies veroorloven met oog op de WK-kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

De Flames trokken dan ook meteen ten strijde in Albanië, maar botsten aanvankelijk op een sterk blok van de thuisploeg.

Meer dan een halfuur was het moeilijk om echt veel kansen te ontwikkelen, laat staan te scoren. Tot De Caigny een voorzet van Deloose binnen kon koppen.

Daarna ging het snel: binnen de tien minuten scoorden Wullaert en opnieuw De Caigny, goed voor een 0-3 bij de rust.

Match gespeeld bij de koffie dus, na de pauze gingen de Flames verder op hun elan. Wullaert maakte haar tweede van de avond, Eurlings haalde een bal van diezelfde Wullaert ongelukkig van de lijn. De zege kwam nooit in gevaar, de ingevallen Blom kopte een kwartier voor tijd de 0-5 tegen de touwen.