Verbeke legt uit waarom Anderlecht dan toch niet gaat besparen op de vrouwenploeg

13 april 2022 15:32

Er lag een plan op tafel om te besparen op het budget voor de vrouwenploeg bij Anderlecht. Dat is nu echter opgegeven nadat er heel wat onrust was ontstaan. Peter Verbeke legde in De Tribune uit waarom het plan niet doorgaat.

"Ons beleidsplan houdt in dat we overal moeten besparen", zei hij in De Tribune. "Zeker in covid-tijden is dat de logica bij veel clubs. Maar we hebben nu de uitzondering gemaakt dat het budget voor de vrouwenploeg niet naar beneden moet. Daar moet niet worden bespaard. Ik vind niet dat we daar lof  voor moeten krijgen. De budgetten voor het vrouwenvoetbal zouden eigenlijk naar boven moeten. Wij hebben beslist om geen besparingen door te voeren."

Anderlecht gaat wel meer inzetten op de jeugd en investeren in de omkadering. "Ik hoop dat de onrust nu wat minder is. Het is een feit dat we moeten blijven inzetten op damesvoetbal. Het is een economische sector die aan het opkomen is. Er zijn veel mooie voorbeelden uit Frankrijk, de Premier League en de VS. We mogen zeker niet achterop lopen, we moeten investeren."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.