Elk punt telt: de Red Flames lijken op weg naar barrages, maar moeten alle zeilen blijven bijzetten met oog op minder matchen

15 april 2022 15:00

De Belgian Red Flames weten zo stilaan waar ze zich mogen aan verwachten in de rest van de WK-kwalificatiecampagne. De match tegen Noorwegen zal cruciaal worden met oog op de barrages.

Noorwegen heeft momenteel 22 punten, de Flames 19 en Polen 14. De kans dat de tweede plaats vastligt voor de Flames is dan ook vrij groot te noemen.

Noorwegen zal geen punten laten liggen thuis tegen Albanië en dan moeten de Flames met vier of meer doelpunten verschil winnen van de Noren om nog de groepswinst binnen te halen. Die kans is klein.

Barrages

Anderzijds: met nog een duel tegen Armenië voor de boeg lijkt België ook al zeker van 22 punten en dus de tweede plaats, gezien de Polen maximaal op 20 komen. 

Maar elk punt telt, want de drie beste tweedes mogen een ronde overslaan in de barrages. De eerste ronde is namelijk voor de 4e tot 9e tweede. 

En elk punt telt ook naar de eindafrekening, want na de tweede barrageronde wordt het klassement opgemaakt van de tweedes.

De twee beste tweedes die zich plaatsen zijn rechtstreeks zeker van het WK, het nummer 3 moet naar een extra barrageronde met twee wedstrijden tegen niet-Europese ploegen.

Noorwegen cruciaal

De wedstrijden tegen het nummer 6 uit de poule (Armenië) tellen niet mee, voorlopig staan de Flames met 16 op 21 wel bij de drie beste tweedes. 

Een overwinning tegen Noorwegen lijkt echter min of meer een must, gekeken naar de andere groepen, om in die top-3 te blijven hangen. En winst met vier goals of meer verschil zou pas helemaal een wereld van verschil zijn.

Aernout Van Lindt

België \\ Noorwegen
 
 
Reacties.