Toekomst ziet er heel mooi uit voor bekerheld Davy Roef: "Hij is niet meer te stoppen"

19 april 2022 20:45

Met zijn rol van bekerheld beleeft Davy Roef de tijd van zijn leven. En de toekomst ziet er misschien nog mooier uit.

Roef bezorgde zijn ploeg de beker door twee elfmeters te stoppen in de strafschoppenreeks in de finale tegen Anderlecht. "Dat was geen verrassing voor AA Gent", zegt ex-doelman Wim De Coninck bij Sporza. "Op training pakte hij er blijkbaar ook veel. Als doelman pak je niet toevallig twee van de vijf penalty."

Deze triomf gaat Roef niet doen zweven, denkt De Coninck. "Dat ligt niet in zijn natuur. Eigenlijk zou hij zichzelf wat meer in de kijker mogen zetten. Nu doet hij dat vooral met zijn prestaties en clean sheets. Ik denk wel dat hij nu echt gelanceerd is, hij is niet meer te stoppen."

Mentale veerkracht

Nog een reden om die theorie te staven: de doelman van de Buffalo's is geen jonkie meer dat pas komt piepen. "Vergeet niet dat hij al heel wat ervaring heeft. Al op jonge leeftijd werd hij titularis bij Anderlecht. Hij is een beetje het slachtoffer geworden van de mindere periode waar Anderlecht toen in zat. Van die tegenslagen is hij geweldig kunnen terugkomen. Dat hij nu weer op dit niveau is, toont aan dat hij over veel mentale veerkracht beschikt."

Hier en daar wordt er ook gespeculeerd over een transfer. "Ik denk niet dat een transfer nodig is. Roef is zeker van zijn plek bij AA Gent."

Kevin Vanbuggenhout

Beker van België \\ KAA Gent
 
 
Reacties.