RWDM reageert na het supportersgeweld tegen Seraing: "Deze sport is en moet een feest blijven"

03 mei 2022 13:10

Na de handhaving van Seraing in 1A ten koste van RWDM gingen supporters van beide clubs bij het laatste fluitsignaal op de vuist.

Bij het laatste fluitsignaal gingen enkele tientallen fans van Seraing het veld op om samen met de spelers het behoud in 1A te vieren. Maar op hetzelfde moment liepen verschillende bezoekende supporters het veld op om met de thuisaanhang te vechten.

Het persbericht van RWDM:

"De club heeft via zijn directie niet onmiddellijk willen reageren op de incidenten die zich zaterdag aan het einde van de wedstrijd hebben voorgedaan. Wij wilden gisteren inderdaad nadenken hoe we kunnen voorkomen dat dit soort incidenten zich in de toekomst nog eens voordoen. Daarom zullen wij een bijeenkomst met de supportersfederatie binnenkort inplannen."

"De club veroordeelt de uitbarstingen van deze zaterdag ten zeerste! Dit is niet het beeld dat RWDM aan de voetbalfans wil overbrengen. Wij zullen ons uiterste best doen om samen met de Pro League en de autoriteiten voor te zorgen dat de minderheid van de aanwezige fans die deze incidenten hebben veroorzaakt, wordt gestraft."

"Daarom bieden wij alle voetbalfans onze excuses aan. Deze sport is en moet een feest blijven", staat te lezen op de kanalen van de Brusselse club.

Kenny De Block

RWDM
 
 
Reacties.