Oude bekende van Louis van Gaal en Oranje gaat mee naar het WK in Qatar als assistent

06 mei 2022 21:46

Louis Van Gaal heeft zijn staf voor het WK in Qatar vervolledigd. Een oude bekende zal mee worden opgenomen in de technische staf als assistent-trainer.

Edgar Davids zal tot en met het WK in Qatar als assistent-bondscoach in dienst van de KNVB treden. "Ik ben niet alleen trots, maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland', zegt Davids in een persbericht van de KNVB. Naast Danny Blind en Frans Hoek wordt hij de derde assistent van Van Gaal.

Ook de bondscoach zelf kijkt naar de samenwerking uit. "Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien."

Davids speelde in het verleden 74 interlands en kwam voor Oranje uit op vier eindtoernooien. Als speler stond hij onder contract bij Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Op zijn oeuvre als trainer staan FC Twente, Telstar, Barnet en Olhanense vermeld.

Bart De Vré

Nederland
 
 
Reacties.