Diede Lemey: te klein of te braaf? Vooral steengoed en dat zien ze (ook) in het buitenland

20 mei 2022 17:30

Diede Lemey is uitverkoren tot keepster van het jaar. Bij het bescheiden Sassuolo zette ze ook dit jaar heel wat topprestaties neer. Het komt niet uit het niets, maar wanneer volgt de kans bij de Red Flames?

Diede Lemey was incontournable bij haar team en zorgde in 22 wedstrijden voor negen clean sheets voor haar team.

Met een reddingpercentage van bijna 75% en amper 24 tegendoelpunten doet ze beter dan alle andere topgoalies.

Rest de vraag: waarom kreeg ze nog nauwelijks kansen bij de Red Flames? Justien Odeurs en Nicky Evrard kregen de voorbije jaren vaak de voorkeur.

Zelf bleef en blijft Lemey steeds positief en laat ze de teleurstellingen niet al te na aan het hart komen - het typeert de vriendelijke West-Vlaamse ook wel een beetje.

7 caps

Maar toch: 7 caps op 53 selecties, dat is wel héél erg weinig. Vaak was ze maar derde keepster, vorig jaar werd ze zelfs eens overgeslagen.

Binnen de wandelgangen klinkt het dat Lemey te klein zou zijn, maar de 25-jarige is amper drie à vier centimeter kleiner dan Odeurs en Evrard.

Qua detente, fysieke parameters, paraatheid op hoge ballen en reflexen zit Lemey echter aan de top. En constant is ze ook: vorig jaar ook bijna alles gespeeld in de Serie A en toen ook 10 clean sheets. 

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.