Nieuwe oplossing nodig voor voormalig goudhaantje KV Mechelen: Bandé na uitleenbeurt terug naar Ajax

06 juni 2022 11:23

Hassane Bandé ontpopte zich in het seizoen 2017-2018 tot goudhaantje bij KV Mechelen. Ajax kreeg hem al snel op de radar. Sinds zijn overstap naar Amsterdam loopt zijn carrière moeizamer.

Ajax legde in de zomer van 2018 liefst 8,25 miljoen euro neer voor de aanvaller uit Burkina Faso. Bij Ajax liep hij al snel een zware blessure op en ook nadien kon Bandé zich niet doorzetten. Er volgde een uitleenperiode aan het Zwitserse Thun. Nadat die afgelopen was, werd hij bij Jong Ajax gestald, tot het Kroatische NK Istra belangstelling toonde.

Daar belandde hij in februari 2020 voor een nieuwe uitleenbeurt. Bandé begon nog goed aan het afgelopen seizoen, met vier doelpunten in zes wedstrijden. Nadien vond de 23-jarige speler opnieuw minder vlot de weg naar doel: hij moest genoegen nemen met een eindbalans van zeven treffers en twee assists.

NK Istra had een aankoopoptie bedongen, maar volgens Kroatische media zal die niet gelicht worden. Dat betekent dat een terugkeer naar Ajax aan de orde is. Bij de club in Amsterdam heeft Bandé nog één jaar contract, er zal dus een nieuwe oplossing gevonden moeten worden. 

Kevin Vanbuggenhout

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ KV Mechelen \\ Istra 1961
 
 
Reacties.