Politiechef geeft toe dat het niet goed te werk ging tijdens Champions League-finale: "Er was geen andere manier"

09 juni 2022 15:22

De politiechef van Parijs, Didier Lallement geeft toe dat het optreden van zijn korps tijdens de Champions League-finale in Parijs een mislukking was.

Bij de finale, tussen Liverpool en Real Madrid, was sprake van grootschalige ticketfraude, waardoor de autoriteiten de controle over de veiligheid aan de poorten van het stadion verloor. Politiechef Didier Lallement heeft zich tijdens een persconferentie geëxcuseerd voor het gebruik van traangas. Ook gaf hij toe dat het optreden van zijn korps een grote mislukking was.

"Ik ben me ervan bewust dat ook mensen met goede bedoelingen door het gas zijn geraakt. Het spijt me echt, maar ik zeg het nog een keer: er was geen andere manier. We hebben mensen gevraagd zich te verplaatsen, maar het gebeurde niet", geeft de politiechef mee.

Beveiliging

Daarnaast was de politiechef niet te spreken over de beveiliging rond het stadion op 28 mei. “Het is een mislukking omdat er mensen werden geduwd en aangevallen. Het is een mislukking omdat de reputatie van ons land werd ondermijnd", beweert Lallement.

Donderdag komen de officials van de Franse voetbalbond aan het woord omtrent de incidenten rondom de Champions League-finale. Ook Steve Rotheram, de burgemeester van Liverpool, zal getuigen. Hij was op 28 mei aanwezig en werd het slachtoffer van zakkenrollers.

Kenny De Block

Champions League \\ Liverpool FC \\ Real Madrid
 
 
Reacties.