OFFICIEEL: Jeugdproduct Club Brugge na passages bij NEC en Torino naar Beerschot

14 juni 2022 13:30

Beerschot staat op het punt om een jeugdproduct van Club Brugge in te lijven. Na passages bij NEC en Torino wenkt een terugkeer naar België.

UPDATE: het nieuws werd inmiddels ook bevestigd door Beerschot zelf, dat het deelde via zijn sociale mediakanalen. Het gaat om een huur mét aankoopoptie.

De inmiddels 20-jarige Thibo Baeten speelde tijdens zijn jeugdopleiding voor AA Gent en Club Brugge. Bij blauw-zwart kon hij bij Club NXT aantreden in 1B. Dat werd een zwaar seizoen voor de Brugse youngsters, maar met zes treffers stond Baeten eigenhandig in voor meer dan de helft van het aantal gescoorde doelpunten.

In januari 2021 volgde de overstap naar NEC. Baeten was daar vooral invaller. De ploeg uit Nijmegen promoveerde ook naar de Eredivisie, de kansen op speelminuten werden er zo niet groter op. Er volgde een uitleenbeurt aan de beloften van Torino.

Opnieuw een Belg voor Beerschot

Volgens Het Nieuwsblad staat Baeten voor een terugkeer naar België en gaat de aanvaller bij Beerschot opnieuw in 1B voetballen. Het zou snel in kannen en kruiken kunnen zijn. Mogelijk wordt de overeenkomst vandaag nog beklonken. Dan zou Thibo Baeten de derde Belgische inkomende transfer zijn van Beerschot na het eerder binnenhalen van Quirynen en Verlinden. 

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Nederlandse Eredivisie \\ NEC \\ Beerschot \\ Torino
 
 
Reacties.