Speeldag 3 op het EK vrouwenvoetbal: Noorwegen met rug tegen muur, Engeland met galawedstrijd

15 juli 2022 11:09

Speeldag 3 al op het EK vrouwenvoetbal. De scenario's in groep A zijn alvast duidelijk: één wedstrijd op het scherpste van de snee, eentje wat minder.

Engeland is al zeker van de volgende ronde en van groepswinst, dus de wedstrijd tegen Noord-Ierland is eigenlijk 'overbodig'.

Bondscoach Sarina Wiegman zou wat speelkansen kunnen geven aan speelsters die de voorbije twee wedstrijden minder speelden, maar wil natuurlijk ook gewoon doorpakken en met een goed gevoel naar de kwartfinales.

Voor Noord-Ierland is het de kans om in stijl afscheid te nemen van het EK. Een zware nederlaag zoals de Noren leden tegen Engeland is absoluut te vermijden. Die Noren staan dan weer met hun rug tegen de muur.

Door het doelsaldo zijn ze verplicht te winnen van Oostenrijk om de tweede plek in de groep te pakken. Bij een gelijkspel of een overwinning van Oostenrijk, is het Oostenrijk dat doorgaat.

Pronostiek?

Ook voor het EK vrouwenvoetbal hebben we een pittige pronostiek opgesteld waarmee u vanaf heden kan deelnemen.

Er moeten zowel uitslagen als eindstanden voorspeld worden per groep. Wie ziet u het beste scoren dit EK? En hoever ziet u de Flames raken?

Speel HIER mee met onze pronostiek

Engeland is favoriet. Een overwinning van de Noord-Ieren kan je al 36(!) keer je inzet opleveren. Doe je voordeel via BetFIRST!

Redactie

Noorwegen \\ Engeland \\ Oostenrijk \\ Noord-Ierland
 
 
Reacties.