Duitse machine zet nu ook Oostenrijk opzij op weg naar halve finales EK

21 juli 2022 22:56

Op het EK vrouwenvoetbal waren we klaar voor kwartfinale nummer 2. Er stond een kletterende derby tussen Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Van de acht landen die nog op het EK zaten was Oostenrijk het laagstgeklasseerde, maar ze wilden net als in 2017 wel de halve finales halen.

Dan moest 'grote broer' Duitsland wel voor de bijl en dat is nooit makkelijk, integendeel zelfs. En de Duitsers toonden meteen waar ze zo goed in zijn: hoog en veel druk zetten, met Popp als absolute aanjaagster vooraan - al toonden ook de Oostenrijkers zich in het eerste kwartier.

De druk leverde ook op: halfweg de eerste helft werd balverlies afgestraft en via uitblinkster Bühl kwam de bal bij de inlopende Magull - met een slimme dummy van Popp ook.

Oostenrijk kwam daarna opnieuw wat beter in de wedstrijd en kreeg ook wat kansjes op de gelijkmaker, maar Duitsland was globaal genomen wel baas.

Popp maakt het af

Bühl vergat het een kleine tien minuten voor tijd zelf af te maken en trapte een open kans gek genoeg naast, even later ging de Oostenrijksde doelvrouw dan maar wat helpen.

Zinsberger trapte uit, Popp kreeg de bal tegen het lichaam en maakte zo af: 2-0 en wedstrijd gespeeld. Met 11 gemaakte goals en 0 tegendoelpunten blijft de Duitse machine op koers voor een EK-finale. In de halve finale wacht Frankrijk of Nederland.

Aernout Van Lindt

Oostenrijk \\ Duitsland
 
 
Reacties.