Flames, toplanden en invalsters vs Noorwegen, Italië en accomodatie

21 juli 2022 20:02

Ook in het seizoen 2021 - 2022 stonden we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en dat zullen we ook volgend seizoen doen. Maar er zijn ook de Red Flames op het EK. Wat viel ons op in de groepsfase?

TOP

Toplanden op de afspraak

Zweden, Frankrijk, Nederland, Spanje, Engeland en Duitsland. De vermoedelijk zes sterkste landen op dit EK zijn er alle zes bij in de kwartfinales.

De toplanden zijn dus op de afspraak, en vaak ook met goed voetbal. Sterk werk, tikitaka waar mogelijk en echt genieten veelvuldig.

Red Flames

De Belgian Red Flames hebben ondertussen ook geschiedenis geschreven met een unieke prestatie tegen Italië.

4 op 9 in de groep? Op voorhand zat het er zeker in, maar de Flames moesten het toch nog maar even doen. En nu kan alles.

Invalsters

De invalsters maken al eens het verschil. Bij diverse toplanden is dat eens te meer het geval. Russo zit ondertussen al aan drie doelpunten als invalster.

Ze is niet de enige: een ploeg die ook in de breedte heel sterk is, wordt steeds belangrijker. Zeker met de vijf wissels.

FLOP

Noorwegen

Van alle subtoppers viel Noorwegen toch wel het meeste tegen. De 8-0 tegen Engeland was een geweldige dreun.

Ada Hegerberg kon nooit haar stempel drukken en zo heeft ze voor de tweede keer op rij een teleurstelling te verwerken op een EK. De bondscoach ligt ondertussen ook al op straat.

Italië

Ook van Italië hadden we toch wel wat meer verwacht. Weggespeeld door Frankrijk, zwak tegen IJsland en zwak tegen België.

Er zat zelden echt een visie in. En dan is het ook makkelijker verdedigen tegen zo'n soort ploegen. Wat de Flames dan weer wel prima deden.

Trainingsvelden

En verder blijft het jammer dat diverse landen op zo'n groot toernooi in de bakermat van het voetbal moeten spelen op rugbyvelden en trainingsvelden.

In de grote stadions en met heel goedkope tickets voor de plaatselijke, neutrale supporters had dat voor véél meer boost en reclame gezorgd.

Redactie

België
 
 
Reacties.