Het witte konijn van Martinez? "Ze zouden zich vragen stellen in België als hij niet meegaat naar het WK"


Foto: © photonews 21 oktober 2022 20:36

Als het op verdedigers aankomt is, is de spoeling eerder dun bij de Rode Duivels.

Er zijn nog altijd Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, die ondanks hun leeftijd nog bijna altijd zeker zijn van hun basisplaats bij de Rode Duivels. Daarnaast speelt Wout Faes de laatste tijd sterk bij Leicester City, Arthur Theate speelt wekelijks in de Ligue 1 en Zeno Debast lijkt ook in een bovenste schuif te liggen bij Roberto Martinez. 

Maar ook een andere jonge verdediger kan misschien nog aanspraak maken op een plaatsje in de selectie. Koni De Winter (20) stond de laatste drie matchen in de basis bij het Italiaanse Empoli. 

Zijn manager Fabrizio Lioi denkt dan ook dat De Winter mag hopen om Qatar. "Voor mij is er 50% kans dat hij zal meegaan naar Qatar, zeker omdat jongens als Alderweireld en Vertonghen niet meer van de jongsten zijn. En behalve Theate zullen er misschien nog drie verdedigers worden opgeroepen", zegt hij bij Tutto Juve

"Degenen die beschikbaar zijn, zijn niet onbereikbaar voor Koni. Martinez gaf de afgelopen maanden al een paar spelers een kans. In België zouden ze zich vragen stellen als Koni niet meegaat naar het WK."

Jeroen Deheegher

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Standard \\ Empoli \\ Wolverhampton \\ Angers
 
 
Reacties.