Mazzu heeft opvallende mening over WK van België: "Er was te veel druk en negativiteit van fans en media"


Foto: © photonews 02 december 2022 21:24

Felice Mazzu is terug als trainer van Charleroi. Maar hij heeft ook zo zijn mening over de Rode Duivels.

Vrijdagnamiddag gaf Mazzu zijn eerste persconferentie als trainer van Charleroi en natuurlijk ging het vooral over zijn terugkeer. Maar Eleven Sports kon hem strikken voor een 1-op-1 gesprek en vroeg de ex-trainer van onder meer Anderlecht, Union en RC Genk naar zijn mening over de prestatie van de Rode Duivels op het WK.

En Mazzu legt een deel van de schuld van de uitschakeling in het kamp van de supporters en de media. "Iederen moet eens goed danken welke rol ze daar zelf in gespeeld hebben. Hoeveel druk en negativiteit ze wel niet verspreid hebben op die nationale ploeg en op Roberto Martinez, die heft geweldig gedaan heeft voor het Belgische voetbal. Niet alleen op het veld maar ook qua omkadering", klinkt het scherp.

"Het klopt dat we niet het beste België gezien hebben en dat sommige spelers niet op hun gebruikelijke niveau waren. Als er constant een negatieve sfeer rond hangt, kan de sfeer dan wel goed zijn?", vraagt hij retorisch. "Die negatieve sfeer errond heeft er mee voor gezorgd dat het geen fantastisch WK was", besluit hij.

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ België
 
 
Reacties.