Anderlecht herleeft, maar wint niet op Mechelen

05 februari 2016 22:21

Twee clubs die de nodige slagen hebben moeten incasseren, wat moet je daarvan verwachten? Wel, een héél leuke match blijkbaar. Met spanning, sfeer, inzet en doelpunten. Met de terechte puntendeling schieten beide ploegen echter weinig op. Maar laten we ook de glansrol van Dennis Praet benadrukken.

Anderlecht speelde zijn beste eerste helft in - nou ja - lange tijd. Nochtans leek het na twaalf minuut alsof KV Mechelen er mee ging dollen. Büttner - direct in de ploeg samen met Badji - en vooral Nuytinck lieten zich eerst aftroeven door Hanni, Proto moest al een goeie save uit zijn handschoenen schudden. 

Praet in kostuum én werkkledij

Tien minuten later deed Matthys hetzelfde, maar met meer succes. Zijn voorzet op de inlopende Rits was perfect en paars-wit was weer op achtervolgen aangewezen. Op het middenveld was Badji bij momenten aan het slapen of ging het licht een paar keer uit.

Maar het verhaal van de eerste helft was Dennis Praet. Door zijn voorzitter zwaar op de tenen getrapt. Hasi had echter voorspeld dat hij ging reageren op het veld en Praet, voor de gelegenheid op rechts, haalde zowel zijn kostuum als zijn werkkledij uit de kast. 

Tackelen dat het een lieve lust was en gevaarlijke voorzetten, gecombineerd met wat technische hoogstandjes. Het zal de preses plezier doen dat zijn woorden nog altijd zo'n gewicht hebben, want dit was de Praet die iedereen wil zien.

Defour jaagt Acheampong weg

Zes minuten na de tegengoal behield hij het overzicht en verstuurde de ideale assist naar de volledig vrijstaande (waar was Vitos?) Acheampong, die makkelijk afwerkte. Om nog maar een voorbeeld te geven dat iedereen bij Anderlecht op scherp stond: Defour ging de met Tielemans vierende Acheampong woedend uit de dug-out jagen.

Praet had nog een assist kunnen geven, maar Djuricic aarzelde te lang. Ook KV had nog een goeie kans na balverlies van alweer Badji (die dit seizoen ook nog een paar keer rood gaat pakken), maar Hanni kopte naast. Malinwa was niet slecht, maar een sterk opzittend Anderlecht maakte meer indruk.

Dat veranderde wel in de tweede helft. Djuricic had wel nog twee goeie kansen voor zichzelf gecreëerd, maar kon niet afwerken. De slordigheden sliepen weer in grote getale in het spel. Gillet speelde ook (weeral) boeman door een schitterende actie van Praet niet te laten belonen met een goal.

Acheampong en dan weer Verdier

Maar toch leek Anderlecht het laken naar zich toe te trekken. Dankzij alweer Frank Acheampong. Schitterende assist van Djuricic door het centrum en Acheampong werkte af. Maar hoe hij het deed tussen twee verdedigers en al vallend... vraag het ons niet. De Ghanees heeft zo zijn momenten.

Maar weer was de match niet gespeeld, want vijf minuten later knalde Verdier van net buiten de zestien onhoudbaar tegen de netten. Wat een match! Praet verdiende eigenlijk een doelpunt, want na een goed schot ging de bal via de paal weer het veld in.

De 2-2 bleef wel staan en daar schieten beide ploegen weinig mee op. Vooral Anderlecht zal zich weer voor het hoofd slaan dat het zijn voorsprong weggaf.

Johan Walckiers - Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.