Nicolas Lombaerts bedankt voor job als analist: "Eigenlijk is dat betaalde cafépraat"

05 februari 2016 22:54

Nicolas Lombaerts staat bekend als de grappenmaker van de nationale ploeg. Maar soms kan hij ook serieus zijn. Al heeft hij nog wat voetbaljaren te gaan, toch denkt hij al na over het leven na voetbal.

In een interview met het magazine "Fan" van het Nieuwsblad, vertelt Lombaerts over zijn toekomstplannen. In die plannen is er geen plaats voor voetbal. “Ik zie mezelf niet in het voetbal blijven."

De verdediger van Zenit overweegt eerder een stap in de bedrijfswereld. "Voorzichtig ondernemerschap."(...) "En vooral mijn eigen baas zijn, dat wordt zo’n verademing. Niet om lang te kunnen slapen - dat doe je toch niet met kinderen. Maar die tijdsdruk altijd. Zeker op stages, dat is om zot van te worden."

"Tijdsdruk, dat is om zot van te worden"- Nicolas Lombaerts

Is analist worden dan niets voor Lombaerts? Gezien zijn positie op het veld is dat geen onlogische stap. Maar daar heeft de Bruggeling niet veel zin in. “Laat maar. Commentaar geven op een ander, eigenlijk is dat betaalde cafépraat. Wat een supporter op café doet, zeggen analisten op tv."

"Een trainer wordt beoordeeld op zijn resultaten. Maar Wim De Coninck of Aad de Mos en hun voorspellingen: wat klopt daar achteraf van? Neen, ik heb geen franke teut en zou het lastig vinden om anderen te beoordelen. En ik ben ook geen voetbalfreak.”

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.