Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Club Brugge en (alweer) naar Verbist: "Dat is blijkbaar de gewoonte bij bepaalde ploegen"

05 februari 2016 15:06

Hein Vanhaezebrouck en Gent spelen zondag nog maar eens tegen Club Brugge. En de coach van Gent was in vorm op zijn wekelijkse persconferentie. Hij haalde zwaar uit naar ref Johan Verbist en maakte zo het werk van Sébastien Delferière zondag niet makkelijker.

Vanhaezebrouck vond 'het viriele spel' van Club Brugge er bij momenten over. "De voetballende ploeg werd niet beschermd. Verbist floot te weinig fouten en trok te weinig gele kaarten", was Hein direct duidelijk. "Dejaegere werd duidelijk op de achillespees getrapt, maar als je dan geen geel trekt, weten de spelers van Club ook dat ze mogen doorgaan."

De ploeg die afbrak werd bevoordeeld - Hein Vanhaezebrouck

En Vanhaezebrouck stoomde door. "Ik had voorspeld dat onze eerste fout een gele kaart ging zijn! En jawel hoor. Wij willen positief voetbal brengen, maar de ploeg die vooral afbrak werd bevoordeeld."

En ja, ook Club Brugge kreeg een veeg uit de pan. "Bij elke mogelijke fout van ons stormde de volledige ploeg naar de scheidsrechter, de kapitein (Simons) voorop. Zelfs de kiné stond bijwijlen op het veld. Dat is bij bepaalde ploegen blijkbaar de gewoonte. Wij zijn zo niet."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.