Bij Beerschot-Wilrijk houden ze het graag spannend

06 februari 2016 22:07

Beerschot-Wilrijk had een en ander recht te zetten na de nederlaag en vooral de slappe prestatie tegen Berchem Sport. Dat lukte niet helemaal, maar de drie punten werden wel thuisgehouden.

Tegen Sprimont kwam de thuisploeg eerst zelfs op achterstand. De 0-1 bleef zelfs op het bord staan na een zwakke eerste helft. Zou het weer fout lopen voor Beerschot-Wilrijk?

Dat wilde De Jonghe niet laten gebeuren: met een vrije trap maakte hij er 1-1 van. Een tiental minuten later bracht Geudens De Beren op voorsprong en toen Sprimont met tien kwam te staan, leek de match gespeeld.

Tien tegen tien

Of toch niet helemaal? De Beule moest geblesseerd het veld verlaten en omdat Spaenhoven zijn wissels al opgebruikt had, moest ook Beerschot-Wilrijk met tien verder.

Geen nood: Ruytinx versierde een penalty en die werd omgezet door Meeus. 3-1 en dus kon de overwinning gevierd worden. Of toch niet helemaal? Neen, de gastheren hielden het graag spannend en lieten Sprimont nog tot 3-2 terugkomen. Al bleef het daar dan ook bij.