Doelpuntenmaker OHL zoekt redenen voor puntenverlies: "Een mentale zwakte en gebrek aan ervaring"

06 februari 2016 22:53

OH Leuven verspeelde zaterdagavond dure punten op het veld van Waasland-Beveren. De ploeg van Emilio Ferrera speelde lange tijd met een mannetje meer, maar kon de wedstrijd toch niet beslissen. Na afloop was doelpuntenmaker Yohan Croizet dan ook teleurgesteld.

“Ik denk dat we hier altijd hadden moeten winnen”, aldus Croizet na de match. “We speelden erg lang met een man meer, en Waasland-Beveren kwam heel weinig aan de bal. Maar toch lieten we na om de match dood te maken.”

“Het is een beetje een mentale zwakte. Ik weet niet of het een gebrek aan ervaring is, maar we moeten meer bezig zijn met de kleine details die een match kunnen beslissen. We moeten attenter zijn, want kleine foutjes betaal je cash op dit niveau", legt Croizet de vinger op de Leuvense wonde.

"We hebben een zware kalender" - Yohan Croizet

En wat nu? Nu wacht er OH Leuven nog een zwaar programma met onder meer matchen tegen AA Gent, Club Brugge én KV Oostende. “We hebben een zware kalender”, zucht Croizet. “Ik hoop dat we het ons over een paar weken niet gaan beklagen dat we hier punten hebben laten liggen.”

Volgende week mist OHL al twee sterkhouders met de geschorsten Kostovski en Le Postollec. “Dat is jammer, maar onze kern is sterk genoeg om dat op te vangen. De coach kan op iedere speler rekenen.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ OH Leuven \\ SK Beveren
 
 
Reacties.