"Racistische spreekkoren niet afkomstig van Aalst-supporters, maar wel van klein groepje onbekenden"

06 februari 2016 17:06

Commotie gisteren tijdens de wedstrijd tussen Eendracht Aalst en Bornem. De match werd gestaakt omwille van racistische spreekkoren aan het adres van de grensrechter. Nadat de partij eerder al onderbroken was, werd deze kort voor het einde definitief stilgelegd.

Een triest incident en dat tijdens de carnavalswedstrijd van Eendracht Aalst. De club meldt in een persbericht dat de spreekkoren niet afkomstig zouden zijn van supporters, maar van "een klein groepje onbekenden die afkwamen op de carnavalswedstrijd."

De club excuseert zich in elk geval voor de feiten en distantieert zich in een persbericht volledig van de spreekkoren. Op basis van de camerabeelden zal de club proberen de schuldigen op te sporen. "Dergelijk gedrag is in strijd met de fundamentele waarden van de club", zo klinkt het. 

"Jarenlang toont SC Eendracht Aalst reeds haar sociaal engagement via de Football+ Foundation. Voetbal is een sport voor jong en oud, ongeacht afkomst, huidskleur, religie of seksuele voorkeur. Bovendien hebben voetballers van vreemde origine hun aandeel in de rijke clubgeschiedenis die bij mekaar gevoetbald werd."

 

Caroline Tonnelier

2e amateurliga A \\ Eendracht Aalst \\ Bornem
 
 
Reacties.